Etter noen år med et ERP-system, har du sannsynligvis både oppgradert og kanskje også den reimplementerte ERP-løsningen. Du vil ofte være i en situasjon der ERP-løsningen ikke lenger støtter forretningsbehovene til virksomheten, og det er for mange "knockouts". Det kan også være at det bare er mer økonomisk å investere i noe nytt enn å prøve å lappe på det du kjøpte mange år siden.

 

Arbeidsflyt

"Jeg har alltid gjort det fordi løsningen har tvunget meg til det"

Hvis det er en utbredt setning med brukerne, er det på tide å se om ditt ERP-system støtter forretningsprosessene dine. Et moderne og teknisk oppdatert ERP-system vil bidra til å skape målbar verdi for selskapet ved å være fleksibel og skreddersydd for brukerens arbeidsoppgaver.

 

Teknologisk utvikling

"Jeg kan ikke få tilgang til systemet når jeg er på farten eller ut av huset"

Teknologisk utvikling foregår med lynets hastighet. Bruk av smarttelefoner og tabletter har akselerert de siste årene, og å kunne få tilgang til data mens du er på farten, har blitt en nødvendighet for å utføre jobben sin. XML-teknologi er også noe som gjør en forskjell i det daglige arbeidet. Denne teknologien gjør det lettere å utveksle data til andre systemer som nettbutikker, salgsportaler, leverandører, etc.

 

Rapportering til ledelsen

"Jeg kan ikke engang skrive ut rapportene som ledelsen trenger"

ERP-løsninger inneholder en utrolig mengde viktig informasjon som styrker ledelsen i sine daglige beslutninger. Skulle du ha utviklet en spesialrapport for viktige beslutninger, trenger mange av de eldre ERP-systemene hjelp fra en ekstern konsulent. Det er både dyrt og tungvint. Rapportering er derfor en hyppig grunn til at et selskap velger å endre ERP-løsning.

 

Tid og produktivitet

"Det tar mye ekstra tid å bruke systemet. I et nytt ERP-system kan vi øke produktiviteten betydelig"

Det er vanskelig å sette kroner og ører på kostnader for tapt produktivitet og tid. Å ta både hardt (lisenser, oppdateringer og vedlikehold) og de myke kostnadene (tid og produktivitet) sammen kan vise at et nytt ERP-system er nødvendig fordi de økonomiske og menneskelige fordelene med hensyn til økt produktivitet, tidsbesparende og større inntekter er så store at det vil være fornuftig å forandre seg.

 

Hvilket system bør du velge?

Det er mange systemer å velge mellom. Og det er vanskelig å vite på forhånd hvordan et ERP-system vil fungere. Vi anbefaler at du velger et ERP-system fra en leverandør som kjenner bransjen du jobber med, og som forstår utfordringene du jobber med i ditt daglige liv.

Det ville også være en fordel å velge en leverandør som sikrer at løsningen din oppdateres automatisk i tråd med den teknologiske utviklingen. En leverandør som kan levere et system på en moderne plattform som gjør det lettere for deg å rekruttere nye ansatte.

JMAs DSM-løsning er bygget på en Microsoft Dynamics NAV-plattform, som automatisk oppdateres og ligger i forkant av den teknologiske utviklingen.

DSM-systemet utvikles i nært samarbeid med alle våre kunder. I praksis, når vi lager gode ideer til systemet og nye funksjoner for en ny bestemt kunde, vil vi gjøre disse funksjonene tilgjengelige for alle andre kunder. Dermed er ERP-løsningen alltid oppdatert i bransjen, og utviklingskostnadene deles mellom alle våre kunder.

 

Hvordan kommer jeg i gang?

Det er viktig at prosessen med å velge og implementere et nytt ERP-system er basert på en forretningssak hvor selskapets mål og endringer er formulert. Hvordan ser selskapets visjon, mål og strategi ut? Hvor går selskapet og hvor er vi i 5 år? Hva forventer styret? Les mer om hvordan du håndterer investeringer i et nytt ERP-system.

 

Våre Kunder Sier!

"Som den daglige intern superbruker for våre IT løsninger, er jeg svært tilfreds med JMA’s profesjonelle, løsningsorienterte kompetanse og forståelse for vår til tider bransje spesifikke problemstillinger. 

Jeg opplever stor samarbeids evne om villighet ved tilrettelegging av systemer, løsning av utfordringer og generell support. Alt sammen gjennomført raskt og effektivt.

 

Rune Fredenslund

Lyngfeldt A/S

"Vi var klar over at det ville være en stor utfordring. Men hele konverteringen gikk problemfritt og raskt og alle data ble med over i det nye systemet.

Under hele implementeringen fikk vi all den support vi hadde behov for og det kom ingen ekstra regninger. Vi setter stor pris på JMAs svært kompetente support. De vet, hva vi snakker om." 

 

Karin Glad

Jørn Glad A/S

Kaj Homilius logo

DSM - En komplett maskinforhandlerløsning

DSM-systemet (Dealer Service Management) er et ERP-system som er spesielt utviklet for maskinhandelssektoren.

DSM er et system bygget på toppen av Microsoft Dynamics Business Central-versjonen, som gjør det enkelt å integrere med andre Microsoft-produkter.

DSM-systemet dreier seg om alt i ditt firma, da systemet inneholder smarte funksjoner som hjelper med å holde oversikt over service, logistikk, finans, kjøp og salg. Systemet er designet for å optimalisere selskapets arbeidsflyt og har vist seg å kunne doble effektiviteten til enkelte selskaper.

DSM-systemet brukes av maskinforhandlere over hele verden med mer enn 2000 brukere i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland.

Systemet gjør at bedriften din kan ta nært forhold til forretningspartnere og kunder. Løsningen er fremtidssikker og vedlikeholdes kontinuerlig av våre dyktige medarbeidere. I samarbeid med maskinforhandlere utvikles systemet kontinuerlig.

Funksjoner i DSM

Innenfor tjenesten omhandler DSM-systemet garantistyrings- og servicerapporter. Det er også et planleggingssystem.

På logistikkområdet har DSM funksjoner for å beregne optimal lagring, beregning av forældelse og en funksjon for å administrere rabatter.

 

 

Finansdepartementet i systemet hjelper ledelsen til å få oversikt over de økonomiske tallene innen kjøp, salg og service gjennom systemets ledelsesrapportering.

I kjøps / salgsseksjonen gjør DSM-systemet det mulig å få oversikt over kjøp og salgskjeder, samt kunder i systemets CRM-system. Det er også mulig å konfigurere maskiner gjennom systemets maskinkonfigurator.

Alternativer i DSM

DSM tilbyr noen valgfrie moduler for hvert system innenfor hver del av maskinvirksomheten. For eksempel innen kjøp / salg kan du velge funksjonen "internettportaler", som gjør det mulig å bruke ulike portaler. Et annet alternativ i kjøp / salg er leiesystemet, som gjør det mulig å holde oversikt over leide maskiner og økonomien på dem.

På logistikkområdet har DSM funksjoner som gjør det mulig å integrere med en nettbutikk, ha automatiske prisoppdateringer og registrere tid. I tillegg innen logistikk kan du kjøpe trådløse skannere for å skanne reservedeler og en komplett butikkløsning som gjør det mulig å håndtere salg i den fysiske butikken.

I serviceavsnittet finnes det funksjoner som hjelper deg med å holde oversikt over servicekontrakter, administrere bestillinger for servicetekniker og håndtere oppgaveplanlegging.

I økonomi er det mulig å kjøpe funksjoner som elektronisk fakturering, utvidet ledelsesrapportering, OCR og betalingsstyring.

 

 

VI BRUKER INFORMASJONSKAPSLER