Skip to main content

Nytt ERP-system? Når er det på tide å endre?

Jeannette Krogh -old
18. juni 2018

Etter noen år med et ERP-system, har du sannsynligvis både oppgradert og kanskje også den reimplementerte ERP-løsningen. Du vil ofte være i en situasjon der ERP-løsningen ikke lenger støtter forretningsbehovene til virksomheten, og det er for mange "knockouts". Det kan også være at det bare er mer økonomisk å investere i noe nytt enn å prøve å lappe på det du kjøpte mange år siden.

Arbeidsflyt

"Jeg har alltid gjort det fordi løsningen har tvunget meg til det"

Hvis det er en utbredt setning med brukerne, er det på tide å se om ditt ERP-system støtter forretningsprosessene dine. Et moderne og teknisk oppdatert ERP-system vil bidra til å skape målbar verdi for selskapet ved å være fleksibel og skreddersydd for brukerens arbeidsoppgaver.

Teknologisk utvikling

"Jeg kan ikke få tilgang til systemet når jeg er på farten eller ut av huset"

Teknologisk utvikling foregår med lynets hastighet. Bruk av smarttelefoner og tabletter har akselerert de siste årene, og å kunne få tilgang til data mens du er på farten, har blitt en nødvendighet for å utføre jobben sin. XML-teknologi er også noe som gjør en forskjell i det daglige arbeidet. Denne teknologien gjør det lettere å utveksle data til andre systemer som nettbutikker, salgsportaler, leverandører, etc.

Rapportering til ledelsen

"Jeg kan ikke engang skrive ut rapportene som ledelsen trenger"

ERP-løsninger inneholder en utrolig mengde viktig informasjon som styrker ledelsen i sine daglige beslutninger. Skulle du ha utviklet en spesialrapport for viktige beslutninger, trenger mange av de eldre ERP-systemene hjelp fra en ekstern konsulent. Det er både dyrt og tungvint. Rapportering er derfor en hyppig grunn til at et selskap velger å endre ERP-løsning.

Tid og produktivitet

"Det tar mye ekstra tid å bruke systemet. I et nytt ERP-system kan vi øke produktiviteten betydelig"

Det er vanskelig å sette kroner og ører på kostnader for tapt produktivitet og tid. Å ta både hardt (lisenser, oppdateringer og vedlikehold) og de myke kostnadene (tid og produktivitet) sammen kan vise at et nytt ERP-system er nødvendig fordi de økonomiske og menneskelige fordelene med hensyn til økt produktivitet, tidsbesparende og større inntekter er så store at det vil være fornuftig å forandre seg.

Hvilket system bør du velge?

Det er mange systemer å velge mellom. Og det er vanskelig å vite på forhånd hvordan et ERP-system vil fungere. Vi anbefaler at du velger et ERP-system fra en leverandør som kjenner bransjen du jobber med, og som forstår utfordringene du jobber med i ditt daglige liv.

Det ville også være en fordel å velge en leverandør som sikrer at løsningen din oppdateres automatisk i tråd med den teknologiske utviklingen. En leverandør som kan levere et system på en moderne plattform som gjør det lettere for deg å rekruttere nye ansatte.

JMAs DSM-løsning er bygget på en Microsoft Dynamics NAV-plattform, som automatisk oppdateres og ligger i forkant av den teknologiske utviklingen.

DSM-systemet utvikles i nært samarbeid med alle våre kunder. I praksis, når vi lager gode ideer til systemet og nye funksjoner for en ny bestemt kunde, vil vi gjøre disse funksjonene tilgjengelige for alle andre kunder. Dermed er ERP-løsningen alltid oppdatert i bransjen, og utviklingskostnadene deles mellom alle våre kunder.

Hvordan kommer jeg i gang?

Det er viktig at prosessen med å velge og implementere et nytt ERP-system er basert på en forretningssak hvor selskapets mål og endringer er formulert. Hvordan ser selskapets visjon, mål og strategi ut? Hvor går selskapet og hvor er vi i 5 år? Hva forventer styret? Les mer om hvordan du håndterer investeringer i et nytt ERP-system.


Andra Nyheter

18. oktober 2023

Prisjusterer millioner av deler med kun få tastetrykk

JESSHEIM: Det er selvfølgelig meget viktig for Nord-Europas største Valtra-forhandler, Akershus Traktor AS, å holde kontroll på endring av prisene på delene.

18. juni 2018

Nytt ERP-system? Når er det på tide å endre?

Er det en stund siden du endret ditt ERP-system, og har du begynt å legge merke til flere og flere problemer i systemet som du ikke klarer å håndtere mer fornuftig?

17. juni 2018

Investere i et nytt ERP-system

Hvis du har bestemt deg for å investere i et nytt ERP-system, vil det være mer enn bare å bytte til et nytt IT-system - det handler også veldig mye om folk. Enten det er en bedrift med få eller mange ansatte, vil det påvirke hele organisasjonen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev